Az Árkáddal szemben | Tel.: +36 (62) 426 433
szte
Csillag Autósiskola Csillag Autósiskola Csillag Autósiskola
Csillag Autósiskola cím
csillagautosiskola.hu
GYIK

Mennyibe kerül a jogosítvány, ha mindenből elsőre átmegyek a vizsgán?

Gyakran feltett kérdés, amire nem lehet pontos választ adni. A joszabályban meghatározottak alapján "B" kategóriában a kötelező vezetés 29 órában, és 580 km-ben van meghatározva. A tapasztalataink alapján azonban nagyon ritka, hogy valaki a kötelező alapórákkal sikeresen levizsgázzon forgalomból. Nagyban függ a tanuló egyéni képességeitől, hozzáállásától, szorgalmától és hogy mennyire "befogadó" az oktatója utasításaira. Példaként a nyelvoktatást szoktuk felhozni: a nyelvoktatás önmagában még nem jelenti azt, hogy a tanuló folyékonyan megtanul beszélni idegen nyelven, ahhoz sok szorgalom és befogadóképesség kell! Ugyanez igaz a gépjárművezetésre is. Átlagosan számolva 150.000 Ft és 200.000 Ft között kell számolni egy "B" kategóriás jogosítvány megszerzésével.

Oktatót szeretnék váltani. Mi a teendőm?

Teljesen természetes dolog, hogy bizonyos okok miatt úgy érzed, hogy oktatót kell váltanod. Ha iskolánkon belül szeretnéd ezt megtenni, akkor az az Ügyfélszolgálatunkon kell jelezned, és elvégezzük a szükséges adminisztrációt. Ennek semmilyen költségvonzata, vagy hátrányos követekezménye nem lesz. Fordulj bátran Hozzánk! :)

Mit kell tennem, ha sikerült a forgalmi vizsgám?

Az elsősegély vizsgán kapott igazolást hozd be ügyfélszolgálatunkra, vagy közvetlenül a Közlekedési Hatósághoz, ahol lefénymásolják és kb. 2-3 munkanap után be lehet menni az igazolásért. Ezzel az igazolással és az orvosi alkalmassági igazolással fel kell keresni a lakóhelyedhez tartozó Okmányirodát, és ott kell megigényelned a plasztikkártyádat, ami 1-2 héten belül elkészül.

Mit kell tudni az Elsősegély vizsgáról?

A Csillag Autósiskola havi rendszerességgel szervez Elsősegély tanfolyamot. Fontos tudnod, hogy ez nem része a gépjárművezető-képzésnek, és nem is kötelező tanfolyamra járni ahhoz, hogy vizsgázhass. A tapasztalataink alapján viszont érdemes részt venni tanfolyamunkon, ugyanis a nálunk tanulók 94%-a sikeres elsősegély vizsgát tesz. Továbbá a sikeres elsősegély vizsga a sikeres forgalmi vizsgaigazolás kiadásának a feltétele.

Mennyi idő alatt lehet megszerezni a jogosítványt?

A tantermi elméleti tanfolyam 2 és fél hét, plusz vizsga. Az átlagos gyakorlati képzési idő 2,5-3 hónap. Nagyon fontos megemlíteni, hogy a Csillag Autósiskola nem szervez "gyorsított" tanfolyamokat. A gépjárművezetést nem lehet "gyorsítva" elsajátítani, ehhez idő kell. Ezt 26 éves tapasztalatunkra építve nyugodtan kijelenthetjük. Súlyos megtévesztés áldozata lesz az, aki gyorsított tanfolyam ígéretével választ autósiskolát.

A csillagautosiskola.hu weboldal sütiket (cookie) használ. A honlap további böngészésével hozzájárul a használatukhoz. További információ!
Rendben