Az Árkáddal szemben | Tel.: +36 (62) 426 433
szte
Csillag Autósiskola Csillag Autósiskola Csillag Autósiskola
Csillag Autósiskola cím
csillagautosiskola.hu
GYIK

1. Jelentkezés feltételei

a.    Tanuló tanfolyamainkra történő felvételének feltételei:

♦   16,5 életévét betöltötte

♦   orvosi alkalmassági igazolás, vagy amennyiben van, vezetői engedély,

♦   alapfokú iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány

♦   közlekedésbiztonsági feltételeknek megfelel;

♦   a kitöltött és aláírt Jelentkezési lapot leadta


b.    Életkori feltételek:

♦   A tanfolyam elvégzése után elméleti vizsgát legkorábban a 17. életév betöltése előtt 3 hónappal tehet.

♦   Forgalmi vizsgát legkorábban a 17. életév betöltése után tehet.

2. Jelentkezéshez szükséges dokumentumok

♦   Érvényes személyazonosító igazolvány,

♦   Lakcímkártya,

♦   Érvényes vezetői engedély, (ha van)

♦   Az orvosi alkalmassági véleményt (Eü. 1 csoport – háziorvos végzi, vagy az általunk ajánlott orvosnál a vizsgálat csak 3000 Ft.)

♦   A tanfolyam befizetéséhez az első részlet

♦   Alapfokú iskolai végzettséget igazoló bizonyítvány

♦   Amennyiben rendelkezik érvényes vezetői engedéllyel, nem kell orvosi alkalmassági vélemény.

3. Tanfolyam tantárgyai

Elmélet (összesen 28 óra): Közlekedési ismeretek, Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek, Járművezetés elmélete.

Gyakorlat (összesen 30 óra): Alapoktatás (9 óra), Főoktatás (20 óra), Vizsgaóra (1 óra)

4. Mennyibe kerül egy jogosítvány, ha mindenből elsőre átmegyek?

Gyakran feltett kérdés, amire nem lehet pontos választ adni. A jogszabályban meghatározottak alapján "B" kategóriában a kötelező vezetés 29 órában, és 580 km-ben van meghatározva. A tapasztalataink alapján azonban nagyon ritka, hogy valaki a kötelező alapórákkal sikeresen levizsgázzon forgalomból. Nagyban függ a tanuló egyéni képességeitől, hozzáállásától, szorgalmától és hogy mennyire "befogadó" az oktatója utasításaira. Példaként a nyelvoktatást szoktuk felhozni: a nyelvoktatás önmagában még nem jelenti azt, hogy a tanuló folyékonyan megtanul beszélni idegen nyelven, ahhoz sok szorgalom és befogadóképesség kell! Ugyanez igaz a gépjárművezetésre is. Átlagosan számolva 250.000 Ft és 260.000 Ft között kell számolni egy "B" kategóriás jogosítvány megszerzésével.

5. Mennyi idő alatt lehet megszerezni a jogosítványt?

Van lehetőség gyorsított tanfolyamra is, ebben az esetben a KRESZ tanulásra az e-learninges formát tudjuk ajánlani, amellyel rugalmasan, a tanuló saját maga szabályozhatja a tanfolyamra szánt idejét. Az e-learning online tanfolyamunkat akár néhány nap alatt is el lehet végezni, ezt követően pedig Ügyfélszolgálatunk tud abban segíteni, hogy melyik oktatónk tud vállalni soron kívül, gyorsított óradíjjal órákat a sikeres KRESZ vizsga után. Alapesetben így, ha minden vizsga elsőre sikerül, akkor akár 2 hónapon belül lehetséges a jogosítvány megszerzése, de ez nagyon nagy százalékban függ a tanulótól is, azaz, hogy ennyi idő alatt képes-e elsajátítani a sikeres forgalmi vizsgához szükséges kompetenciákat. 

Mi adjuk a lehetőséget, de ehhez a tanuló motivációja is feltétlen szükséges.

6. „B” kategóriás jogosítvánnyal vezethető járművek

A “B” kategóriára érvényesített vezetői engedéllyel vezethető még – az orvosi érvényesség lejártát követően is, de legfeljebb az engedély kiállítását követő tíz évig – a mezőgazdasági vontató és könnyű pótkocsija, a segédmotoros kerékpár, a lassú jármű és pótkocsija, a kerti traktor és az állati erővel vont jármű.

A vezetési jogosultság első alkalommal történő megszerzésének napjától számított két évig a vezetői engedély kezdő vezetői engedélynek minősül.

Kezdő vezetői engedély birtokában a járművezető 2 évig utánfutót nem vontathat, 18 éves életkorának betöltéséig a járművezetőt a kezdő vezetői engedély csak belföldön történő jármű vezetésre jogosítja.

Oktatót szeretnék váltani. Mi a teendőm?

Teljesen természetes dolog, hogy bizonyos okok miatt úgy érzed, hogy oktatót kell váltanod. Ha iskolánkon belül szeretnéd ezt megtenni, akkor az az Ügyfélszolgálatunkon kell jelezned, és elvégezzük a szükséges adminisztrációt. Ennek semmilyen költségvonzata, vagy hátrányos követekezménye nem lesz. Fordulj bátran Hozzánk! :)

Mit kell tennem, ha sikerült a forgalmi vizsgám?

Az elsősegély vizsgán kapott igazolást hozd be ügyfélszolgálatunkra, vagy közvetlenül a Közlekedési Hatósághoz, ahol lefénymásolják és kb. 2-3 munkanap után be lehet menni az igazolásért. Ezzel az igazolással és az orvosi alkalmassági igazolással fel kell keresni a lakóhelyedhez tartozó Okmányirodát, és ott kell megigényelned a plasztikkártyádat, ami 1-2 héten belül elkészül.

Mit kell tudni az Elsősegély vizsgáról?

A Csillag Autósiskola havi rendszerességgel szervez Elsősegély tanfolyamot. Fontos tudnod, hogy ez nem része a gépjárművezető-képzésnek, és nem is kötelező tanfolyamra járni ahhoz, hogy vizsgázhass. A tapasztalataink alapján viszont érdemes részt venni tanfolyamunkon, ugyanis a nálunk tanulók 94%-a sikeres elsősegély vizsgát tesz. Továbbá a sikeres elsősegély vizsga a sikeres forgalmi vizsgaigazolás kiadásának a feltétele.

A csillagautosiskola.hu weboldal sütiket (cookie) használ. A honlap további böngészésével hozzájárul a használatukhoz. További információ!
Rendben